Engelli gençler, aşçılık sertifikalarını aldı

29 Aralık 2014 Pazartesi

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi tarafından Zihinsel ve Spastik Engelliler Derneği ile birlikte yürütülen aşçı çırağı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İŞ KUR İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Müdürlüğü`nün de destek verdiği proje kapsamında 20 öğrenci sertifika almaya hak kazandı. 272 saat süren kurs programını başarıyla tamamlayan öğrencilere yönelik düzenlenen sertifika programına Çorum Valisi Ahmet Kara`nın eşi Mesude Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz, Zihinsel ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Neslihan Hüsüllüoğulları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Çorum Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül`ün eşi Hazal Yurdagül ve çok sayıda engelli yakını da katıldı.

Vali Ahmet Kara`nın eşi Mesude Kara sertifika töreni öncesi yaptığı konuşmada engelli eğitim merkezlerinden önce birçok kişinin toplumda engellilerin varlığından haberdar olmadan yaşadığını, bu merkezlerle birlikte farkındalık oluştuğunu söyledi. Merkezde eğitim gören öğrencileri görmekten ve tanımaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Mesude Kara, “İnşallah bundan sonra da engelli çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Engelli çocuklarımıza eğitim verirken sadece o çocukları değil, onların kardeşleri ve aileleri de mutlu oluyor. Diğer insanlar da mutlu oluyor. Merkeze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”; dedi.

Hatice Külcü de yaptığı konuşmada Engelli Eğitim Merkezi`nde eğitim gören engelli çocukların çok güzel çalışmalara imza attığını söyledi. Engelli çocukların kendilerine verilen bir emanet olduğunun altını çizen Hatice Külcü, “Onların mutluluğu bizler için çok önemli. Kardeşlerimiz burada üretiyor, becerilerini geliştiriyor. Aşçı yardımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Buradaki kurslara katılan öğrencilerimizin eserleriyle sergiler açacak, bu eserleri halkımızın beğenisine sunacağız.”; dedi.

Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz, sertifika programında olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “İyi ki bugün Çorum`dayım. İyi ki bugün bu güzellikleri gördüm ve yaşadım.”; dedi. Çorum`un engelleri aştığını ve farkındalık oluşturduğunu kaydeden Dankaz, engellilere yönelik yapılan çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve emeği geçenleri tebrik etti.

Kursa katılan öğrencilerin bu kadar yüksek performans göstereceğini ve bir yerlerde istihdam edileceğini pek düşünmediklerini belirten Neslihan Hüsüllüoğulları da burada eğitim gören öğrencilerine restoran, lokanta ve otellerde istihdam edilmeye başladığını söyledi.

Daha sonra aşçı yardımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika, onların öğretmenlerine de teşekkür belgeleri verildi. Program sonunda Engelli Eğitim Merkezi`nde müzik kursuna katılan engelli öğrenciler programa katılanlara yönelik mini bir konser verdi.