Engelli Eğitim Merkezi'nde aşure heyecanı yaşandı

21 Kasım 2014 Cuma

Çorum Belediyesi’nin örnek projeleri arasında yer alan Engelli Eğitim Merkezi’nde engelli gençler ile protokol üyeleri birlikte aşure pişirdi.

Çorum Valisi Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, İl Genel Meclis üyeleri Yurdanur Özzehinli ve Yıldız Bek, Belediye Meclis üyeleri Seyhan Günhan, Nahide Tekin, Süreyya Çosgunsu, Semrin Kaleli ve Serda Uysal ile Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Neslihan Hüsüllüoğlu, Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitim alan gençlerle mutfağa girdi.

Gençlerin merkezde ürettiği birbirinden güzel mutfak önlüklerini kuşanan protokol üyeleri, engelli gençlerle birlikte aşure hazırlamanın heyecanına ortak oldu. Hem sohbet edip hem de duygusal anlar yaşayan protokol üyeleri aşure pişene kadar Engelli Eğitim Merkezi’ndeki kursları da inceleme fırsatı buldu.

Müzik kursuna katılan Bekir Madan adlı öğrencinin yazdığı marş ile kursiyerlerin seslendirdiği türküleridinleyen protokol üyeleri daha sonra spor, nakış, çini ve seramik kurslarını ziyaret etti.Kapısını açtıkları her bir kursta ayrı bir heyecan ayrı bir mutluluk yaşayan protokol üyeleri engelli gençlerin birbirinden özgün eserlerini inceledikten sonra şaşkınlıklarını gizlemedi. Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, “Burayı inceledikten sonra, merkeze gelemeyenler varsa onlar için üzülüyorum. Bu merkezden tüm engelli gençlerimiz yararlanmalı”; dedi.Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü de gençlerin eserlerini ulusal çapta yarışmalara göndereceklerini çünkü engelli gençlerin son derece profesyonel çalıştığını söyledi.

Ziyaret sırasında merkezin Seramik Öğretmeni Hacer Kesici protokol üyelerinden bir talebi oldu. Gençlerin yaptığı seramikler için yapımı devam eden Akşemsettin Camii’nde bir bölüm ayrılmasını isteyen Kesici, gençlerin onure olacağını belirtti.

Engelli gençlerle birlikte pişirilen aşurenin tadına hep birlikte bakıldı.Engelli Eğitim Merkezi yiyecek öğretmeni Levent Başak’ın yardımlarıyla hazırlanan aşureye herkes tam not verirken, ellerini kullanamayan ama özel bir aparat ile bilgisayarda yazı yazabilen engelli genç Bekir Madan’ın yazdığı birbirinden etkileyici şiirler de ziyaretçilere hediye edildi.