Engelli Eğitim Merkezi Hayırlı Olsun

18 Mart 2014 Salı

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelli Eğitim Merkezi, coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Engellilerin ve ailelerinin yaşadığı sorunların aktarılmasıyla başlayan serüvende, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye iletilen bir odalık talep, Türkiye`ye örnek olacak kocaman bir eğitim merkezine dönüşerek, engellilerin hizmetine sunuldu.

Engelliliğe ve engelli haklarına bakış açısının önemli bir yansıması olarak hayat bulan ve engellilerin hayatlarına büyük bir pencere açacak Engelli Eğitim Merkezi, müzikten, bilgisayara, spordan el sanatlarına kadar pek çok alanda hizmet verirken, engellilerin ve ailelerinin vakit geçireceği sosyal bir tesis.

TBMM İdare Amiri-AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kürşat Ahıshalı, Zihinsel ve Spastik Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta konuşan Külcü, engellilere yönelik “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”; şiarı ile çalıştıklarını söyledi. Engellilere yönelik yapılan çalışmaları altyapı ve diğer üstyapı çalışmalarından daha fazla önemsediklerinin altını çizen Külcü, “Engelli kardeşlerimiz bizlere Allah`ın emaneti. Onların küçücük bir tebessümü bile bizler için her şeyden daha önemlidir. Bu merkez 1,5 Milyon TL`ye mal oldu. Asfaltı, parkı herkes yapar. Aslolan insana hizmet etmektir”; dedi.

Engelli Eğitim Merkezi`nin açılış törenine katılmak için Ankara`dan gelen Salim Uslu, hayata taşınan merkezin çok anlamlı ve değerli olduğunu ifade ettiği konuşmasında, engellilerin toplumun yükü olarak algılanması yerine, her bir engellinin, bu toplumun bireyi olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti iktidarı ile birlikte Anayasa`da aksesuar gibi durduğunu ifade ettiği sosyal devletin sıcak ve şefkatli yüzünü, vatandaşla buluşturduklarını anlatan Uslu, merkezin Çorum`a, engelli gençlere ve ailelerine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Uslu, “Bu merkez Belediye Başkanımızın vizyonunun göstergesidir.”; dedi.

Külcü`ye sevgi seli

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye, engelli gençler ve aileleri sevgi gösterisinde bulundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve engelli eğitim merkezinde yapılan çalışmalara yakından ilgi gösteren eşi Hatice Külcü`ye sevgi gösterilerinde bulunan engelli gençlerden 10 yaşındaki Mustafa Uğurkaya, sevincini en masum sözlerle ifade ederken, Mustafa`nın ellerini tutup engellilere olan bakış açısını ifade eden Külcü, küçük Mustafa`nın ellerini öptü.