26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

Engelli Eğitim Merkezi "5 yaşında"

22 Mart 2019 Cuma

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 5.kuruluş yıl dönümünü etkinliklerle kutladı.

Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama etkinliğine Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Beyazay Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, şehre güzel yollar ve geniş caddeler yapıyor olmanın kendilerinin görevi olduğunu belirterek, “Ancak bizim için onur vesilesi bir çalışma var ki, o da Engelli Eğitim Merkezi’mizdir. Belediyemizin yüz akı eserlerinden birisi olan Engelli Eğitim Merkezi’nde 2014 yılından bu zamana 550 kardeşimiz çeşitli kurslara katılarak eğitim almış. Yine Buhara Kültür Merkezi’ndeki rehabilitasyon merkezinde de 222 öğrencimiz eğitim almış. Toplamda 812 kardeşimiz bu merkezlerden yetenekleri doğrultusunda hizmet almışlardır. Sosyal Belediyecilik alanında, gönül belediyeciliği alanında yaptığımız bu güzel çalışma aradan geçen beş yılda bu şehirde birlikte yaşadığımız engelli kardeşlerimiz için ikinci adres oldu. Onların aileleri için adeta ikinci evleri oldu” dedi.

Sizlerin gülen yüzünü gördükçe bizlerinde yüzü ve gönlü gülecektir diyen Başkan Gül, “biz de asıl önemli olanın vatandaşlarımızın gönlüne dokunmak, insanlarımızın dualarına mazhar olmak olduğuna inanıyoruz. Onların gönüllerine dokunmak, hayatlarını bizden biraz daha zor idame ettiren kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için yaptığımız çalışmalar bizim gururumuz. Engelli Eğitim Merkezimin 5. Yılını tebrik ediyorum. Burada özveriyle çalışan tüm kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah Merkezlerimiz uzun yıllar buradaki kardeşlerimize en güzel hizmeti sunmaya devam edecektir” diye konuştu.

Başkan Gül’ün konuşmasının ardından “Mevlana gösterisi”, “step-aerobik gösterisi”, “Aşık ile Maşuk atışması” ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Program, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı bir tablonun Başkan Gül’e takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Foto Galeri