Engelleri beraber aştılar

13 Mayıs 2016 Cuma

Belediyemiz, Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Beyazay Derneği ile birlikte “Aşmak İçin Hareket” projesi kapsamında yürüyüş düzenledi. T.C Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan ve Mehmetçik Parkı’nda yapılan yürüyüşe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, engelli öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonunda parktaki sentetik futbol sahasında toplanan engelli vatandaşlar havaya balon bıraktı.Yürüyüşün ardından Buhara Kültür Merkezi’ne gelen engelliler, burada yapılan goalball maçını izledi.

Maçın ardından konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Engelleri aşmanın en önemli yolunun bilinçli toplum oluşturmak olduğunu kaydeden Külcü, “Eğitim merkezlerimizdeki engelli öğrencilerimiz bizlere gösterdi ki imkân verildiği zaman yapamayacakları şey yok. Bugün de burada bütün kardeşlerimiz engelsiz bir gün geçiriyor, gönüllerince eğleniyorlar. Onların her an gülümsemeleri için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Beyazay Derneği Çorum Şube Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları da engellilere yönelik hizmetleri için Başkan Külcü’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından engelli gençlere eşofman takımı ve spor ayakkabı hediye edildi.