25°C az bulutlu

25°C az bulutlu

EMİTT FUARI’NA ÇORUM DAMGASI

25 Ocak 2013 Cuma

17. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı EMİTT, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Türkiye`nin en büyük turizm, dünyanın da en önemli 10 turizm etkinliğinden birisi olan EMITT Fuarı`na Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi birlikte katıldı. Çorum standı, fuarın ilgi odağı oldu.

Dünyanın pek çok ülkesinden turizmcileri bir araya getiren fuarda 60 ülkeden 4000 katılımcı yer alıyor. Arjantin`in konuk ülke olarak yer aldığı fuarın açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve çok sayıda Vali ve Belediye Başkanı katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın yoğun programı nedeniyle hiçbir standı gezmediği fuarın resmi açılışın ardından Çorum standını ziyaret edenler arasında İstanbul Valisi H. Avni Mutlu, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Edirne Valisi Hasan Duruer, Çekül Vakfı Başkanı hemşehrimiz Prof.Dr. Metin Sözen, Eski İskilip Kaymakamı, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Eski Ortaköy Kaymakamı, Ağrı Vali Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin ve çok sayıda ziyaretçi de vardı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum`un tanıtımı için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Yurt içi ve yurt dışı turizm ve tanıtım fuarlarının Çorum`un tanıtımı için önemine değinen Zeki Gül, “Turizm potansiyeli yüksek olan Çorum`u ülkemize ve yabancılara tanıtmak ve şehrimize turistlerin ilgisini artırmak amacıyla çeşitli fuarlara katılıyoruz. İnşallah yaptığımız bu çalışmalarla birlikte Çorum, turizm pastasından yeterince pay alacaktır”; diye konuştu.

Zeki Gül, sıcak leblebi dağıttı

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, EMITT Fuarı`nda Çorum standını ziyaret edenlere Çorum leblebisi dağıttı.

Çorum standında kavrulan leblebi sıcağı sıcağına ziyaretçilere ikram eden Zeki Gül, Çorum hakkında da ziyaretçilere bilgiler veriyor.