Emekliler Derneği’nden Başkan Külcü’ye ziyaret

8 Aralık 2014 Pazartesi

Türkiye Emekliler Derneği Çorum Şubesi yöneticileri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Dernek Başkanı Hıdır Kınıklı ve dernek yöneticileri, yaşadıkları sorunları ve talepleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye aktardı.

Çorum Belediyesi tarafından yapılacak olan sosyal konutlarda önceliği alt ve orta gelir grubuna vereceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projede kaydedilen aşama hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal konutların temelinin 2015 yılı içinde atılmasını hedeflediklerini, bu nedenle dernek üyelerinin bir süre daha beklemesi gerektiğini söyledi.

Çorum Belediyesi`nin proje için büyükçe bir arsaya kavuştuğunu, bürokratik işlemlerini takip etmeyi sürdürdüklerini ve projenin seçim vaatlerinden biri olduğunu anlatan Muzaffer Külcü, Milli Emlak`tan istenen yazıyı yolladıklarını, yaklaşık 10-12 bin kişinin yaşayacağı bir proje olacağını, talebe göre Emekliler Derneği ve sendikaları da çözüm ortağı olarak alabileceklerini ifade etti.

Emeklilerin ulaşımla ilgili şikayetleri bulunduğunu, otobüslerle ilgili zaman zaman başka yerlerden de şikayetler aldıklarını ifade eden Külcü, “Toplu ulaşımı sağlayan şirketin başkanını ve gerekse şoförlerini defalarca uyardım, onlara cezai işlemlerde uyguluyoruz. Otobüs şoförlerinin hiçbir surette engelli ve yaşlıya kötü muamelede bulunmak, hakaret etmek gibi bir hakkı yok. Kanunun emrettiği bir hükmü uygulamaya çalışmamak gibi bir hakkı hiç kimsenin yok. Kimsenin bu işi yapacak diye bir zorunluluğu yok. Bu işi doğru yapacaklarsa kanunlara, nezaket sınırlarına uymalılar. Otobüslere binen halkımız da kendisine sanki otobüs şoförü tarafından bir lütufta bulunuluyormuş hissi ile binmesin. Devletimiz 65 yaş üstü ve engellilere böyle bir muafiyet tanımıştır. Tabi bunu da istismar etmemek lazımdır”; dedi.