32°C parçalı bulutlu

32°C parçalı bulutlu

EL SANATLARI SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Bu yıl 31. Çorum Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri kapsamında açılan el sanatları sergisi beğeni topladı.

Piri Baba Çamlığı yanında bulunan Sanatçılar Sokağı’nda açılan sergide, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sanatçılar ve firmalar ürünlerini sergiledi.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda davetli katıldı.

El sanatları sergisinin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül birlikte kesti. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, gerçekleştirilen el sanatları sergisinin Çorum’da bir ilk olduğunu söyledi.

“Kültür ve sanat konusunda üstat denilecek bir Vali’ye ve genç, dinamik, kültür ve sanata önem veren bir Belediye Başkanı’na sahibiz” diyen Başkan Yardımcısı Gül, belediye olarak kültür ve sanat konusunda güçlü bir ekiple çalıştıklarını ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

El sanatları sergisinde her yöreye ait eserlerin bulunduğunu dile getiren Başkan Yardımcısı Gül, sanatın her türlüsüne saygı duyduklarını ve sanatçıların önlerinde eğilmekten gurur duyduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri teker teker stantları gezerek, el işi göz nuru eserleri inceledi.