25°C az bulutlu

25°C az bulutlu

EKMEĞİNİ İSRAF ETME

30 Ocak 2013 Çarşamba

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ekmek israfını önlemek amacıyla halkı bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler yapacaklarını söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Samsun Şube Müdür Yardımcısı Adnan Budak ve Çorum Ajans Temsilcisi Muammer İstanbul`un ziyaretinde konuşan Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”; adı altında başlattığı kampanyaya Çorum Belediyesi`nin de inisiyatif alarak dahil olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ekmek israfına karşı adeta savaş açtığının altını çizen Candan, Çorum Belediyesi olarak israfın önlenmesi için Çorum halkını bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Türkiye`de 1 yılda israf edilen ekmekle 500 okul yaptırılabileceğini hatırlatarak “Türkiye`de günde 101 milyon ekmek üretilmektedir. Ancak 95 milyonu tüketiliyor. 6 milyon ekmek ise çöpe atılmaktadır. Yine 1 yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri ise 1,5 milyar TL`dir. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023`te ekmekleri israf etmeyerek yüzlerce okul okul ve hastane yaptırabiliriz.”;dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Başbakan Recep T ayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına toplumun tüm kesimlerinin katılması ve söz konusu israfın önlenmesi için gerekli çalışmaların birlikte yapılmasının önemine de değinerek “Ekmek fakir vatandaşımızın sofrasının vazgeçilmezidir. Ekmeğin israf edilmemesi için gereken gayreti göstermeliyiz. Bir yılda çöpe atılan ekmekle israf edilen 542 bin ton buğdayı ülke ekonomisine kazandırmalıyız”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ı ziyaret eden TMO Samsun Şube Müdür Yardımcısı Osman Budak da yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi`nin ekmek israfını önlemede yapacağı çalışmaların hem Çorum hem de ülke nezdinde çok önemli bir yer tutacağını söyleyerek katkıları için Çorum Belediyesi`ne teşekkür etti.