21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

DÜZCELİ MEHMET BUGÜN SAHNEDE

28 Kasım 2011 Pazartesi

Ünlü Yazar Halit Ertuğrul`un “Düzceli Mehmet”; isimli tiyatro oyunu bugün saat 19.00`da Devlet Tiyatrosunda izleyicisiyle buluşacak…

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yazar Halit Ertuğrul`un Düzceli Mehmet isimli oyununun bugün Çorum`da sahneleneceğini, oyunda eski oyuncu ve manken Yaşar Alptekin`in de rol aldığını söyledi.

Tiyatro oyununun, manevi hiçbir inanç ve kuralı kabul etmeden yaşayan Düzceli Mehmet`in, öğretmeninin sevgi ve şefkat dolu ilgisiyle bambaşka bir insan oluşunu konu aldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, oyunda ülkemizin tanınmış isimlerinden Yaşar Alptekin`in de rol aldığını söyledi. Bu oyunun gerçekten yaşanmış bir hayat hikayesi olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Düzceli Mehmet oyunu hayatta birçok insana örnek olacak ve birçok insanın ders alacağı Yazar Halit Ertuğrul tarafından yaşanmış gerçek bir hikaye. Bu nedenle toplumun her kesimine hitap eden bu oyuna özellikle ailelerin katılımını bekliyoruz. Oyun ücretsiz olarak sergilenecektir ve tüm hemşerilerimizi bekliyoruz”; diye konuştu.

Oyun Öğrenciler İçin de Sahnelenecek

Düzceli Mehmet Oyununun 13.30 ve 19.00 saatlerinde iki kez sahneleneceğini belirten Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “13.30 seansını sadece öğrencilerimize ayırdık. Milli Eğitim Müdürümüz ile temasa geçerek İlimiz merkezde bulunan okullardan öğrenci talep ettik ve çocuklarımızın özellikle bu oyunu izlemelerini istedik”; dedi.

Yaşar Alptekin ÇORUM`da

Eski manken ve Oyuncu Yaşar Alptekin Çorum Belediyesinin davetlisi olarak bugün Çorum`a gelecek. Belediye tarafından organize edilen Düzceli Mehmet isimli tiyatro oyununda rol alan Yaşar Alptekin, bu oyunda Halit isimli bir öğretmeni canlandırıyor.

Oyunda öğretmen Halit karakteri dışında diğer ana karakterlerden biri olan Düzceli Mehmet`in kendisiyle örtüşen birçok yanlarının bulunduğunu söyleyen Yaşar Alptekin, oyunda bu nedenle severek ve isteyerek görev aldığını söyledi.