Duygular sanata dönüştü

2 Temmuz 2013 Salı

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin üçüncüsünü düzenlediği ‘Duyguların Sanata Sanatın Aşka Dönüştüğü’ isimli yılsonu sanat sergisi açıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü`nün yanı sıra Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan`la birlikte çok sayıda kursiyer ve davetlinin katıldığı sergi büyük beğeni topladı.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, beş farklı mahallede kadın kültür ve sanat merkezi açılacağı, bu merkezlerin inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Külcü, “400 yeni öğrenci yaz döneminde faaliyetlere katılıyor. Bizim hayal ettiğimiz dünya insanlarının mutlu olduğu dünyadır.” dedi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez de kursiyerlerin sergilenen eserlere duygularını kattıklarını söyledi. Hakyemez, “Sanat ve kültürün bu merkezlerle daha hızla bir şekilde genişleyeceği aşikar. Bu sergimiz, bir çok kadına hem örnek hem de ilham olacaktır. Önümüzdeki yıllarda yepyeni sanatlarla, yepyeni konseptlerle sizlerle birlikte olacağız.” dedi.

Sergide, ebru, çini işlemeciliği, örme bebek, yağlı boya, perspektif gibi çeşitli kurslarda kursiyerlerin ürettiği ürünler yer alıyor.