24°C parçalı bulutlu

24°C parçalı bulutlu

DUVARLARIN ARKASINDA KONFERANSI BUGÜN

22 Ekim 2011 Cumartesi

Belediyemiz ile Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi`nin ortaklaşa düzenleyeceği “Duvarların Arkasında Müslüman Ülkelerde Kadın”; konulu konferans bugün düzenlenecek.

Çorum Belediyesi kültür faaliyetleri kapsamında bugüne kadar pek çok tanınmış ismi Çorumlularla buluşturmuştu. Basın ve siyaset alanında yaptığı çalışmalarla adından gıpta ile söz ettiren Ayşe Böhürler, Çorum Belediyesi ve DED Çorum Şubesi`nin konuğu olacak.

Sık sık alanında uzman ve ülke gündemi üzerinde önemli tespitlerde bulunan isimleri Çorum`a davet ederek Çorumlularla buluşturduklarını anımsatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Ayşe Böhürler hanımefendi, dünyanın pek çok Müslüman ülkesinde özellikle kadınların hayatları üzerine araştırmalar, belgeseller yaptı. Müslüman ülkelerdeki kadınlarla birebir görüştü. Onların hayatlarını, aile içi ilişkilerini, sosyal yaşamdaki statülerini araştırdı. Dolayısıyla Müslüman kadınlar üzerinde geniş bir bilgi birikimi edindi. İnşallah Çorum`da vereceği konferansla bu birikimini, gördüklerini bizlerle paylaşacak”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün saat 14.00`da Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu`nda gerçekleştirilecek olan “Duvarların Arkasında Müslüman Ülkelerde Kadın”; konulu konferansa tüm Çorumluların davetli olduğunun altını çizdi.