20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

Durakların modernizasyonu başladı

16 Kasım 2015 Pazartesi

Belediyeden bir ulaşım hizmeti daha

Akıllı duraklar ve Klimalı durakla birlikte ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerinde çığır açarak hizmet ağını genişleten Çorum Belediyesi, durakların değişimine başladı.

Son yıllarda ulaşım konusundaki hizmetleriyle de dikkat çeken Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan, demode olmuş, kullanım ömrünü tamamlayan durakların değişimi kısa sürede tamamlanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan; “Aralık ayının 20`sine kadar ulaşım hatlarında, ana bindirme istikametleri başta olmak üzere, 100 adet komple paslanmaz temperli camdan imal edilen modern durak montajı yapılacak. Bazı bölgelerde 2016 yılında yapılacak ihaleye kadar orta nesil duraklarla, yeni duraklar değiştirilecek. 2016 yılında da bu bölgedeki duraklar, komple modern tip duraklarla donatılmış olacak.”; dedi.

Yaklaşık 45 gün sürecek olan durak yenileme çalışmaları nedeniyle, duraklarda yaşanabilecek sıkıntıları mümkün olduğunca kısa sürede tamamlayacaklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ulaşım hizmetlerine bir yenisini daha eklediklerini, toplu taşıma ve ulaşımla ilgili yapılan çalışmaların diğer belediyelere örnek olabilecek nitelikte ifade etti.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Atölyelerinde imalatı yapılan, `Solar Durak Aydınlatma Sistemi`nin de Yunus Emre Parkı önündeki yeni nesil duraklarda denenmeye başladığını söyleyen Candan, ulaşım hizmetlerinde Çorum`un çok önemli bir mesafe kat ettiğini vurguladı.