Dünyanın parlayan yıldızıyız

2 Mayıs 2013 Perşembe

HİTİTSİAD`ın daveti üzerine Çorum`a gelen Filipinler Türkiye Büyükelçisi Marilyn J. Alarılla, Filipinler Odalar ve Borsalar Başkanvekili Ernesto Chua Co-Kıong ve Filipinler Odalar Birliği Başkanı İrfan Kabakulak ile HİTİTSİAD Başkanı Ahmet Benli, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

Filipinler Türkiye Büyükelçisi Marilyn J.Alarılla, Çorum`da organize sanayi bölgesi ve şehirde geziler yaptıklarını dile getirerek, Çorum`un tarihi bir şehir olduğunu modernizasyon ve üretime sahip olduğunu vurguladı.

Yükselen ekonomik değerlere sahip olan Çorum`un aynı zamanda halkla ve birçok sektörle gelişmeye başladığını ifade eden Alarılla, “Ümit ediyoruz Çorum ile Filipinliler ticari ortaklıklarla da bir araya gelebilirler. Biz buna hazırız ve size biz bunu telif ediyoruz”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dünyanın çok hızlı değiştiğini Türkiye olarak ve özellikle Çorum olarak bu değişimi ve gelişimi takip etmeye çalıştıklarını belirterek, uluslararası rekabette bu yarıştan geri kalmak istemediklerini vurguladı.

Başkan Külcü, “Hem Avrupa hem Amerika dünyanın lokomotifleri olarak küçülürken ekonomik anlamda Türkiye büyüyor. Aslında Şangay beşlisine de girmek istiyoruz. Bunlar ekonomik anlamda önemli birlikteliklerdir. Türkiye`nin yakalamış olduğu konum bizi böyle bir açılıma yönlendiriyor. Çorum da bu anlamdaki değişimi yakalaşan kentlerden birisidir. 100`ü aşkın ülkeye ihracat yapan bir sanayiye sahibiz. Çok büyük oranda bunu iş adamlarımız kendi teşebbüsleri ile ele geçirdiler”; dedi.