DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

23 Mart 2013 Cumartesi

Belediyemiz, Dünya Down Sendromlular Günü`nde “Gülen Yüzler Eğleniyor”; adlı programla engelli çocuklarla gönüllüleri bir araya getirdi.

Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü öğrencilerinin de katkı verdiği etkinlikte Down Sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi.

Kale Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ndeki programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Z. Betül Özseçer, STK temsilcileri, çok sayıda üniversite öğrencisi ve veli katıldı.

Üniversite öğrencilerinin palyaço elbisesi giyerek down sendromlu öğrencileri doyasıya eğlendirdiği programda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çocuklarla yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü programda yaptığı konuşmada, engellilere acıyarak bakmak yerine, onların yaşam hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini ve konuda mücadele edilmesi gerektiğini bu durumun en öncelikli sorumlulukları olduğunu belirtti.

Başkan Külcü, göreve geldiklerinden bu yana, engelli sorunlarının aşılması konusunda çok önemli adımlar attıklarını, önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek “Ancak, fiziksel engelleri ortadan kaldırmak için her şeyden önce yüreklerimizdeki setleri, yüreklerimizdeki engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizim yaptığımız çalışmalar tek başına yeterli değil. Buradaki amacımız Down Sendromlularla ilgili bir farkındalık oluşturmak. Bu çocuklar, eğitimle toplumda başarılı olabilir. Başkasının derdini kendi derdimiz bilerek hareket etmemiz, kendimizden başkalarının dertleriyle hemdert olmamız gerekiyor”; dedi.