Doğan ve Türünay’dan Başkan Külcü’ye ziyaret

29 Nisan 2013 Pazartesi

Hitit Üniversitesi`nin düzenlemiş olduğu “Kaldırımlar`dan Sakarya`ya: Necip Fazıl Kısakürek”; paneli için Çorum`a gelen Bahçevler Eski Belediye Başkanı Muzaffer Doğan, yazar Necmettin Türünay ve panalist Mehmet Tatlısu ile birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Ziyaret öncesinde Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi`ni ziyaret eden Doğan ve arkadaşları edindikleri olumlu izlenimler için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü tebrik ettiler. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi`nin hem fiziksel yapısı hemde faaliyetleriyle bütün belediyeler örnek olacak nitelikte olduğunu söylediler.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ziyarette yaptığı konuşmada, paneli düzenleyen Prof. Dr. Mehmet Demiryürek ve Doç. Dr. Meral Demiryürek`i başarılı organizasyonlarından dolayı kutladı.

Başkan Külcü, vefatının 30. Yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili hem kamu kuruluşlarının hem de sivil toplum örgütlerinin Çorum`da bir çok etkinliğe imza atmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Çorum Belediyesi olarak bilgi yarışması, şiir, panel, sergi ile Necip Fazıl haftasını en güzel bir şekilde değerlendireceklerini ifade etti.

Panelistler Muzaffer Doğan, Necmettin Türünay ve Mehmet Tatlusu`nun Üstad Necip Fazıl ile ilgili çalışmalarındaki hassasiyetlerini takdirle karşıladığını belirten Başkan Külcü, gelecek yıllarda çok daha verimli çalışmalar için deneyim kazandıklarını bu konuda emek vermek isteyen herkese belediye olarak destek vereceklerini söyledi.