20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

DİYANET’TE SON YILLARDA BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR

21 Mart 2012 Çarşamba

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Çorum`a gelerek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Külcü’ye başkanlığın çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmaz, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Afrika ülkelerinin yanı sıra gelen talepler doğrultusunda Afganistan ve Pakistan’da çalışmalarının bulunduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Tarihi misyonumuzu yeniden ülkemize yaşatma hissindeyiz. Halkımızın bize duyduğu güvene ve ilgiye layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllardaki vizyon değişikliğinin büyük bir ilgiyle takip edildiğini söyledi. Türk milletinin yüz yıllarca İslam’ın bayraktarlığını yaptığını anlatan Külcü, “İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir millet olarak geçmiş dönemi, bir inkıta dönemi olarak kabul etmek mümkün. Bizden çok şey bekleniyor. Sadece Türk halkı değil, dünyadaki Müslümanlar bizden çok şey bekliyor. Geçmişi fetret dönemi gibi kabul edip daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Külcü, Yılmaz’a Hitit figürü işlemeli vazo hediye etti.