Diriliş hayranları salona sığmadı

18 Nisan 2016 Pazartesi

Türkiye`nin en çok izlenen dizisi “Diriliş Ertuğrul” oyuncuları, Çorum Belediyesi`nin daveti ile geldikleri Çorum`da hayranlarıyla buluştu. Diriliş Ertuğrul hayranları salonu hınca hınç doldururken çok sayıda hayranı da kalabalık nedeniyle salona giremedi.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen söyleşide oyuncular Nurettin Sönmez, Esra Bilgiç, Celal Al ve Kaptan Gürman hayranlarının sorularını yanıtladı. Ünlü oyuncular, canlandırdıkları karakterlerden çok etkilendiklerini, gerçek yaşantılarında da bunu hissettiklerini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü programda yaptığı konuşmada, dizi oyuncularını Çorum halkıyla buluşturdukları için çok mutlu olduklarını, ünlü oyuncuların çalışmalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Diriliş Ertuğrul dizisinin adeta Türk milletine yeniden bir diriliş ruhu aşıladığını kaydeden Başkan Külcü, “Tarihimizi aslına uygun olarak bir senaryo haline getirmek ve bu kadar beğeni kazanmak çok kimseye nasip olacak iş değildir. Bu zamana kadar yapılan sinema ve dizilerde tarihimizi, padişahlarımızı bizlere hep yanlış anlattılar. Yatağında, sarayında rahat gün görmemiş ömrü seferlerde geçmiş Sultan Süleyman`ı bile eşinin yanından ayrılmayan, sarayından ayrılmayan bir padişah gibi sunanların olduğu tarihi reytinge kurban edenlerin olduğu dönemde “Bizim tarihimiz bu değildir, bizim ecdadımız bu değildir”; diyerek ortaya muhteşem bir eser çıkaran dizi ekibine teşekkür ediyorum”; dedi.

Başkan Külcü`nün konuşmasının ardından dizi oyuncuları dizide canlandırdıkları karakterlerle ilgili Spor Salonunu dolduran binlerce hayranına bilgiler verdi. Abdurrahman Alp karakterini canlandıran Celal Al Nebioğlu, kendilerine böyle bir teklif geldiğinde dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ`ın dizide anlatacakları şeyin atalarını hakikatiyle anlatabilmek olduğunu söylediğini vurguladı.

Milletin teveccühü ile tarihi bilen Ertuğrul Gazi`yi,Halime Sultan`ı, Bamsı`yı, Geyikli`yi bilen bir nesil yetiştiğini anlatan Nebioğlu, “Bu işte zerre kadar payımız varsa hamd olsun diyorum. Genç kardeşlerime sesleniyorum, Ertuğrul Gazi ölmedi, Halime Sultan ölmedi, Bamsı, Abdurrahman, Doğan Alp ölmedi. Bunlar sizlerin yüreğinde yeniden dirilecek, yeniden yaşayacak. Yaşattıracak olanlar sizlersiniz.”; diye konuştu.

Dizide Halime Sultan karakterini canlandıran Esra Bilgiç de “İnsanlar beni Halime Sultan diye kabul etti, bu benim için çok büyük bir gurur. Yolda insanlar beni görünce Halime Abla diye sesleniyorlar. Ben dizide yeri geliyor ağlıyorum. Dizide yaşanan olaylarda tüm içtenliğimi ortaya koyarak oynadığım için izleyicilerin de bunu hissettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bamsı karakterine hayat veren oyuncu Nurettin Sönmez ise, “Aklınızın sağlamlığı kadar bedeninizin sağlamlığı da önemli. Beden zayıfsa akıl zayıflar. Akıl zayıfsa beden zaten zayıftır.”; diye konuştu.

Başkan Külcü, söyleşi sonunda Çorum Belediyesi tarafından Yılın Dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul oyuncularına plaket takdim etti.

Söyleşinin ardından oyuncular Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti. Külcü, oyunculara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.