Dilencilere para verilmezse dilenmezler

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayını fırsat bilen dilencilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü`nce oluşturulan ekipler yapılan denetimlerde dilencilik yapan vatandaşları toplayarak haklarında gerekli işlemleri yapıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, özellikle çevre illerden gelen dilencilerin vatandaşların manevi duygularını sömürdüğünü, buna kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirtti.

Dilenciliği kendilerine meslek haline getirenlere karşı denetimlerin belirli aralıklarla yapıldığını ifade eden Turhan Candan, “Özellikle iftar saatine yakın zamanlarda ve Cuma günleri dilenci sayısında artış oluyor.”; dedi.

Vatandaşlardan dilencilere para vermemesini isteyen Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Sokaklarda ve cami önlerinde dilenenlere vatandaşlar itibar etmesinler. Bunlar ihtiyaç sahibi değiller. Dilenciliği kendilerine meslek edinmişler. Gerçek ihtiyaç sahiplerine Valiliğimiz ve Belediyemiz yardımda bulunmaktadır. Vatandaşlarımız para vermezlerse dilencilerin sayısı artmaz. Vatandaşlarımız bu tür istismarcılara itibar etmesinler”; dedi.

Vatandaşları, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunan Turhan Candan, 24 saat boyunca 153 numaralı Alo Zabıta hattını arayarak bu konudaki şikayetlerini bildirebileceklerini kaydetti. Candan, kendilerine gelen şikayet ve ihbarlara Zabıta ekiplerinin en kısa sürede müdahale ettiğinin altını çizdi.