23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

DİLENCİLER ZABITANIN YAKIN TAKİBİNDE

16 Mart 2011 Çarşamba

Belediyemiz, Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir içerisinde dilenen kişilere yönelik sıkı takibi devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum`daki dilencilerin çoğunun gruplar halinde Çorum dışından geldiklerini ve organize olarak hareket ettiklerini ifade etti. Candan, “Dilenciler genellikle çocuk, kadın ve yaşlı erkeklerden oluşuyor. Özellikle küçük kız çocukları zorla dilendiriliyor”; dedi.

VATANDAŞLAR HER AVUÇ AÇANA PARA VERMESİN

Şehir dışından dilenmek amacıyla gruplar halinde Çorum`a gelen dilencilerle mücadele konusunda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Ekipleri`nin mücadelesinin tek başına yeterli olamayacağını söyleyen Turhan Candan, dilencilerin sadece köşe başlarında dilenmediklerini, sokakta gezerken gözüne kestirdikleri vatandaştan para istediklerini belirtti.

Başkan yardımcısı Candan, Halktan bu konuda duyarlı olmasını ve dilencilere karşı müsamahakar davranmamalarını isteyerek “Dilencilerle mücadelede halkımızın yardımı da çok büyük önem taşımaktadır”; diye konuştu.