DEVANE'DE 2. ETAP İÇİN 6,5 MİLYON ÖDENEK

20 Haziran 2012 Çarşamba

Yıllardır Çorum`un hayalini kurduğu Çorum Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ediyor. 1. Etap konutlarının ihalesinin yapılmasının ardından 2. Etap konutlarının da kamulaştırma çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Çorum Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi`nin ilk etabında 440 konutun inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. 22 ay içerisinde teslim edilecek olan 1. Etap konutlarının ardından 2. Etapta da 240 konut yapılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2011 yılı Aralık ayından itibaren yapılan görüşmeler neticesinde Kentsel Dönüşüm Projesi`nin 2. Etap çalışmalarında vatandaşlarla para ve konut anlaşmaları yapıldığını söyledi. Para anlaşması yapılan 94 kişinin yaklaşık 6.5 Milyon ¨ tutarındaki paranın Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından banka hesabına aktarıldığını ifade eden Külcü, “Hak sahipleriyle yapılan anlaşma neticesinde konut isteyenlerle konut anlaşması, para isteyenlerle para anlaşması yaptık. Para anlaşması yapılan 94 kişinin tapu işlemleri gerçekleştirildikten sonra ödemeleri yapılacak ve hemen akabinde de kamulaştırılan mülklerin yıkımları gerçekleştirilecek. 2. Etap kapsamında yapılacak olan 240 konutun inşaat alanı boşaltılmış olacak.”; dedi.

TOKİ tarafından yapılacak konutların hem Devane bölgesinin hem de Çorum`un çehresini değiştireceğini ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentsel Dönüşüm Projesiyle birlikte bölge insanının da hayat standardının yükseleceğinin altını çizdi.