Devane yolunda ışık göründü

11 Ağustos 2017 Cuma

Devane bölgesinde başlattığımız dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırılan eski binaların yıkımına devam ediyoruz.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dün de Devane Camii civarında üç katlı eski bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Kunduzhan Mahallesi içerisinde yer alan Devane bölgesinde yaptıkları çalışmalarla burayı cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. Yaptıkları çalışmalarla şehir içi trafiğini ve otopark sorununa yönelik köklü çözümler getirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, kamulaştırdıkları eski yapıların yıkımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Şehir içi trafiğini çözmek ve Devane’de başlattıkları dönüşümü tamamlamak amacıyla yaptıkları çalışmaların sona ermesiyle birlikte Çorum’un çok farklı bir kimliğe bürüneceğini ifade eden Alper Zahir, “Devane bölgesindeki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Son olarak Devane Camii altında yer alan üç katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdik.” Bölgede bu zamana kadar 50 adet binayı yıktık.” diye konuştu.