Devane'de yine öncü olacağız

6 Ocak 2017 Cuma

Belediyemiz tarafından Devane bölgesinde başlatılan ve TOKİ tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk etapta 440 konut yapılarak hak sahiplerine teslim edilmişti. İkinci etapta ise yine TOKİ kendine ait alanda geçtiğimiz aylarda 142 konutun ihalesini yaparak çalışmalara başlamıştı. Bölgede imar düzenlemesi yapılmasına rağmen dönüşümün olmaması üzerine belediye yine elini taşın altına koyarak öncü bir çalışmayı daha hayata geçirecek.

Çorum Belediyesi bölgede bulunan kendi arazisi üzerine konut yaparak kentsel dönüşümde yeni bir kapı daha açmayı hedefliyor. Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Devane bölgesinde imar planını değiştirdik ve TOKİ dışında çalışma yapan olmadı. Belediye olarak Devane de bulunan arazimize konut inşaa edeceğiz. Burada olumlu sonuç alırsak diğer bölgelerde de aynı ilk adımı atacağız” dedi.