31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

DEVANE DE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

25 Eylül 2012 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentsel Dönüşüm Projesi 1.Etap inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Devane`de sürdürülen Kentsel Dönüşüm çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında İnşaat Firması Proje Müdürü Atilla Ün`den bilgi aldı.

Çorum`un çehresini değiştirecek olan Devane Kentsel Dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının hızlı ilerlemesinden memnun olduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Çorum`un hayalleri hızla yükseliyor”; dedi.

Başkan Külcü, “” TOKİ tarafından yapılan konutların Devane bölgesinin çehresini değiştirecek. Bu projeyle birlikte Devane`nin artık cazibe merkezi olacak. Bölge insanının da hayat standardının yükseleceği bir projedir”; diye konuştu.

Özcançelik İnşaat Firması Proje Müdürü Atilla Ün Başkan Külcü`ye çalışmalar hakkında bilgiler verirken Kentsel Dönüşüm Projesi`nin 1. Etap inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Proje Müdürü Atilla Ün, projeyi 28 Mayıs 2012`de teslim aldıklarını inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. On bir Blok`tan oluşan 1.Etap çalışmasında fore kazık çakımının kasım ayı sonuna kadar, binaların temellerini ise aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ün, “Fore Kazık çalışması biten bir binanın radyan temel atımına bu hafta sonu başlayacağız. Temelleri attıktan sonra binalar tünel kalıp sistemi ile yükselmeye başlayacak.

2013 yılının Mayıs ayı ortasına kadar kaba inşaat çalışmalarını tamamlanacak. 2014 yılı Mart ayı sonunda bitirilmesi gereken projeyi daha erken teslim etmeyi hedefliyoruz”; diye konuştu.