Devane, Çorum’un yeni yaşam alanı oluyor

10 Eylül 2013 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Devane Bölgesi’nde devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap çalışmalarında sona gelindiğini belirten Külcü, projenin tamamlanmasıyla birlikte Çorum’un yeni bir cazibe merkezi kazanacağını kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Turhan Candan, Meclis üyeleri İsmail Akgöz, Ahmet Özler, Muharrem Uzunoğlu, Ünal Köse, Abdulaziz Layık ve mahalle muhtarlarının da katıldığı basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Devane, Farabi ve Arasta’da yapılacak dönüşüm çalışmalarının birbirlerini engellememesi için üç farklı çalışma yaptıklarını söyledi.

2 etaptan oluşan Kentsel Dönüşüm Projesi için TOKİ’nin 764 kişi ile sözleşme imzaladığını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “42 bin 500 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışması yapıldı. Toplam 52 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildi. 388 mülkiyet sahibine daire verildi. Zemin katlar hariç şuan satışı yapılan daire kalmadı” dedi.

2009 yılı öncesinde birbirine bağlı Devane, Farabi ve Arasta olmak 3 farklı alanda kentsel dönüşüm uygulanması için çalışmalar yürütüldüğünü,  bu yerlerden herhangi birisinde mesafe alınmayınca diğerlerinin de kilitlendiğinin altını çizen Başkan Külcü, göreve geldikten sonra birisinde tıkanma varsa onu ayırıp diğer alanlarla ilgili mesafe alma yöntemini tercih ettiklerini söyledi.

“Bizim, mülkiyet sahiplerine buradan daire verme gibi bir görüşümüz vardı. Ancak yaptığımız görüşmeler sonucunda mülkiyet sahipleri, arsalarının bedelinin ödenmesini istediler. Küçük bir grup ise buradan daire aldı. Burada bir tıkanma yaşandı. TOKİ’nin modeli arsa karşılığında para vermek değil. İlk defa burada ‘gerekirse arsa bedelinin tamamını ödemeyi kabul ediyoruz’ diyerek projeyi TOKİ ile başlattık.” diyen Başkan Külcü, 1. Etaptaki 440 konutun Mart 2014’te teslim edileceğini vurguladı.

5,5 milyon m2’lik dev imar çalışmaları yaptık

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarihinde en büyük imar düzenlemelerinin kendi dönemlerinde yapıldığını söyledi. “Çorum’da 5,5 milyon metrekarelik alanı kapsayan imar düzenlemeleri ile Kentsel Dönüşüm’ü gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Külcü, imar çalışması yapılan alanın yaklaşık 12 bin konutluk olduğunu ve 50 bin kişilik yeni yaşam alanının oluşturulduğuna vurgu yaptı.

Muhtar Kadir Akçal’dan teşekkür plaketi

Kunduzhan Mahallesi muhtarı Kadir Akçal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür plaketi verdi.
Devane Kentsel Dönüşüm konutlarında yapılan basın toplantısının ardından toplantıya katılan Kunduzhan Mahallesi Muhtarı Kadir Akçal, “Yıllardır çok kötü halde duran bölgemizde, gökdelen gibi binalar yükseldi. Belediyemiz bu işi başardı. Hiç kimsenin mağdur olmadığı bu çalışmada, halkımız her fırsatta emeği geçenlere dua ediyor” diyerek teşekkür plaketi takdim etti.