DEVANE’DE KAZMA VURULUYOR

3 Mayıs 2012 Perşembe

Çorum`un uzun yıllardır özlemlerinden birisi olan Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara`da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı`nda (TOKİ) yapılan ihalenin sonucu açıklandı. İhaleyi Ankara`dan Özcançelik İnşaat firması aldı. Firma önümüzdeki günlerde Çorum`a gelerek inşaat şantiyelerini kuracak ve Devane Bölgesinde çalışmalarına başlayacak.

Devane Bölgesi`nde yapılacak olan 440 adet konutun yapım ihalesini alan Özcançelik İnşaat firması yetkilileri Kentsel Dönüşüm alanına yapılacak olan arazi üzerinde inceleme yapmak üzere şehrimize gelmiş ve Belediyemiz yetkilileri ile yapılan görüşmelerde daha önce de Ankara Altındağ ve Kırıkkale merkez vb. gibi alanlarda Kentsel Dönüşüm Projeleri yaptıklarını belirtmişlerdir.

Firma yetkilileri Devane`de yapılacak 440 konutun inşaatını ihale süresi olan 670 gün içerisinde tamamlayacaklarını ve önümüzdeki günlerde inşaat şantiyelerini kurarak bölgede çalışmalara başlayacaklarını bildirmişlerdir.

Yapılacak olan projeyle birlikte Devane bölgesinin çehresi değişecek, Devane artık cazibe merkezi haline gelecektir. Projeyle, Bölge insanının da hayat standardı yükselecektir. Çorum Belediyesi`nin TOKİ işbirliğiyle yürüteceği Kentsel Dönüşüm Projesi ile Çorum`a yeni ve modern bir yerleşim alanı kazandırılmış olacaktır.

Devane Bölgesi`nde yapılacak olan 440 konutun;

160 adedi ÇK1-S tipi 137 m2,

120 adedi C-S tipi 112 m2,

160 adedi B1-S tipi 90 m2 olarak inşa edilecektir.