DERELERDE ISLAH ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

17 Temmuz 2012 Salı

Belediyemiz, olası sel taşkınlarına karşı şehir merkezinde yer alan derelerin ıslah çalışmalarına başladı.

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, sel taşkınlarına karşı şehir merkezinde Devlet Su İşleri`nin (DSİ) hizmet alanında bulunan Melikgazi deresinde ıslah çalışması başlatarak dere yatağını temizliyor.

Çalışmalar kapsamında Çorum Belediyesi, ekskavatör, kepçe ve kamyonlarla çalışmalarını sürdürüyor. Nadık`tan başlayan ve çevreyoluna kadar devam eden Melikgazi deresinin tamamını kapsayan temizlik çalışmaları kısa bir süre sonra tamamlanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Yoğun şekilde otlarla kaplanan dere yataklarında olası sel taşkınlarına karşı önlem amacıyla dere ıslahı ve temizleme çalışması başlattık. Şehir merkezindeki tüm dereler temizlenene kadar çalışmalar devam edecek”; diye konuştu.