DEDEM BİR DESTAN ŞAİRİYDİ

15 Mart 2013 Cuma

Belediyemiz tarafından “İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Haftası”; kapsamında düzenlenen programda Mehmet Akif Ersoy`un torunu Selma Argon, “Dedem Mehmet Akif”; konulu bir sunum yaptı.

Devlet Tiyatrosu Salonu`nda gerçekleşen konferansa Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Meclis Üyesi Seyhan Günhan, SGK Müdürü Duran Cesur, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program öncesi, Almanya`da bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün gönderdiği mesaj salonda okundu. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptığı açılış konuşmasında Akif`in Mısır`da geçirdiği suskunluk dönemini hep merak ettiğini belirterek “Bizler o dönemi bilemiyoruz ancak ailesinden yakınında bulunanlardan öğrenebiliriz. Vefatından sonra resmi tören istemediğini söylemişlerdi, bu konunun ayrıntılarını da hep merak etmişimdir”; dedi.

Mehmet Akif Ersoy`un torunu Selma Argon, Mehmet Akif`in baytarlığının yanında ilim ve fikir adamı, pehlivan, Boğaz`ı yüzerek geçecek kadar iyi bir yüzücü olduğunu söyledi. Çanakkale Destanı`na bakınca Akif`in ileri görüşlülüğünü, imanının ne kadar güçlü olduğunu anlayabildiklerini belirten Argon, “İstanbul`da dedem Mehmet Akif`in kabri yanında Mehmet Akif Düşünce Derneği`ni (Akif- Der) kurduk. “Akif`i anlamak için ince ince araştırmak lazım. Çünkü O, çağını aşmış bir insan”; dedi.

Yakın bir zamanda Safahat okumaları da yapacaklarını dile getiren Argon, “Gençlere Safahat`ı doğru anlamaları için yardımcı olacağız. Onlar da gelecek nesillere aktaracaklar.”; dedi.

Selma Argon, konuşmasının ardından ise dedesi Mehmet Akif Ersoy`un kaleme aldığı Çanakkale Şehitleri`ne şiirini okudu. Büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde dedesi Mehmet Akif Ersoy`un yazdığı Çanakkale Şehitleri`ne şiirini okuyan Argon, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

“Dedem Mehmet Akif”; konferansı kapsamında Mehmet Akif Ersoy`un küçük torunu olan Selma Argon`a Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün Eşi Hatice Külcü çiçek takdim etti.

Çorum Belediyesi tarafından Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen “Dedem Mehmet Akif”; konferansı çerçevesinde İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı`nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi öğrencileri arasında yapılan yarışmada birinci olan Elif Nisa Ardıç, Neslihan Kaya, Sılanur Körpe, Rümeysa Aleyna Bolat, Meliha Nur Öz, Zehranur Topal, Elif Sena Şahan, Ömer Faruk Erkut ödüllerini Vali Yardımcısı Hamdi Bolat`ın elinden aldı.

Yarışma kapsamında ikinci olan Onur Efe Erdoğanöz, İhsan Bura Atak, Elif Doğan, Şeydanur Atalay, Ayşe Özgül Başar, Amine Kılıç, Aybike Taşdelen, Enise Uyar ise ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın elinden aldı.

İstiklal Marşı`nı güzel okuma yarışması kapsamında üçüncü olan Melike Avra Seven, Nisanur Çoban, İrem Köse, Ayşegül Yılmaz, Aybüke Ünlü, Melike Güngör, Ayşenur Yıldırım, Melisa Sakallı ise ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin`den aldı.

İstiklal Marşı kompozisyon yarışmasında dereceye giren Büşra Tanyeli, Arzu Geçit, Berivan Külçek ise ödüllerini Mehmet Akif Ersoy`un torunu Selma Argon ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü`den aldılar.

İstiklal Marşı resim yarışmasında dereceye giren Gamze Çakıllar, Rananur Sert, Beyza Nur Dağ ise ödülünü Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Seyhan Günhan`dan aldılar.

Program sırasında İstiklal Marşı`nda dereceye giren okullardan Bekir Aksoy İlkokulu`na, İstiklal İlkokulu`na, Mustafa Kemal İlkokulu`na, Mimar Sinan İlkokulu`na, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu`na, Türkiyem İmam Hatip İlkokulu`na, Mustafa Kemal Orta Okulu`na ve Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu temsilcilerine Belediye Eğitim Kültür Müdürü Mustafa Ercan ve SGK Müdürü Duran Cesur tarafından kupa verildi.