20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

DAHA YEŞİL BİR ÇORUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

21 Mart 2012 Çarşamba

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü`ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ağaç ve çiçek dikim sezonunu açtı.

Açılışı Gazi ve İnönü Caddesi üzerine dikilecek olan 725 yetişmiş çınar yapraklı akçaağaç ve kırmızı yapraklı dağ akçaağacın dikimini başlatan Başkan Külcü daha yeşil bir Çorum için çaba harcadıklarını, göreve geldiklerinden beri 44 bin yetişmiş ağaç diktiklerini, geçen yıl 501 bin 286 adet mevsimlik çiçek ile 320 bin lale soğanını toprakla buluşturduklarını açıkladı.

Başkan Külcü geçen yıl 4 büyük parkta başlatılan çalışma ile birlikte bu yıl da Adil Candemir, Aşıklar Tepesi, Pir Baba Parkı, Cumartesi Pazarı ve Kent Park başta olmak üzere 6 büyük parkta da çalışma başlatılacağını, dönem sonuna kadar 80 küçük parkın tamamlanmış olacağını vurguladı.

Belediye çalışanlarıyla birlikte ağaç dikim çalışmalarına katılan Başkan Külcü, Gazi ve İnönü caddeleri boyunca 10 yaşlarında 725 tane çınar yapraklı akçaağaç ve kırmızı yapraklı dağ akçaağacı dikimi yapılacağını kaydetti. Caddelerdeki mevcut ağaçların artık yaşlanırken kuruduklarındaşehrin yeşil kalması için yeni ağaçları dikmeye devam edeceklerini kaydeden Külcü, 2009 yılından bu yana 44 binden fazla yetişkin ağacı şehrin çeşitli yerlerine diktiklerini dile getirdi.

Külcü “İlk hedefimizi Çorum`da 100 bin ağaç dikmek olarak koymuştuk. Şimdiye kadar 44 bin yetişmiş ağaç diktik. Bu yeni ağaçlarla birlikte bu rakam 45 bine ulaştı. Sonraki aşamada ise 250 bin ağacı toprakla buluşturmak istiyoruz. Çorum`da herkesin yetişmiş dikili bir ağacı olsun istiyoruz. Bir yandan ağaç dikme çalışmalarımız devam ederken diğer yandan Park ve Bahçeler Birimimizin çalışmaları devam ediyor. 2011 itibariyle 501 bin 286 adet çiçek, 320 bin soğan lalesi dikmişiz”; dedi.

Geçen yıl planlaması yapılan 4 büyük parktan Adliye ve Rüstem Eren Parkı`nı bitirdiklerini, Bosna ve Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı`nda da çalışmaların kısa sürede biteceğini belirten Başkan Külcü, 2012 yılında Piri Baba Parkı, Aşıklar Tepesi, Cumartesi Pazarı, Adil Candemir Parkı, ve Kent Park projelerine de başlayacaklarını, Kültür Park da ise düzenlemelerin süreceğini açıkladı. Külcü, her yıl 20 semt parkı hedefi ile yola çıktıklarını, iki yılda 40 tanesini bitirdiklerini ve bu yıl ve gelecek yıl ile birlikte 80 parkın tamamlanmış olacağını da ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nün personel maaş ve giderleri dışında geçen yıl 10 milyon ¨`lik bir yatırım yaptığını ve bu müdürlüğün Fen İşleri Müdürlüğü`nden sonra en aktif ve en büyük bütçeye sahip müdürlük olduğunu sözlerine ekledi.