20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

Daha güçlü bir Türkiye’nin yolu öğretmenlerden geçiyor

25 Kasım 2015 Çarşamba

Belediyemiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Belediye kültür merkezlerinde görev yapan eğitimcilere yemek verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü`nün ev sahipliği yaptığı yemeğe İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Zeki Gül, Belediye birim müdürleri ile Belediyede görevli öğretmenler katıldı.

Program öncesi öğretmenlere yönelik konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir insanın öğretmenin eliyle inşa edildiğini söyledi. Daha güçlü bir Türkiye`nin yolunun öğretmenlerden geçtiğini ifade eden Başkan Külcü, “Öğretmenlerin eliyle onların bilgileriyle güzel bir nesli inşa edeceğiz. Türkiye, genç bir nüfusa sahip. Bir nesil iyi eğitildiğinde avantaj, ihmal edildiğinde ise ülkenin karşısına sorun ve yük olarak çıkacaktır. Öğretmenlik, çocuğun akşama kadar gelip gittiği, yılsonunda sınıf geçtiği, öğretmenin de ay başı gelsin maaşımı alayım dediği bir meslek değildir. Eğer öğretmen mesleğine böyle bakarsa o millete haksızlık etmiş olur.”; dedi.

Hızla değişen dünyada Türkiye`nin medeni milletler içerisinde kendisine hak ettiği yeri bulabilmesi için öğretmenlere büyük görevler düştüğünün altını çizen Başkan Külcü, “Biz sadece Türkiye değiliz. Afrika`dan Bakanlara herkesin gözü bizim üzerimizde. Türkiye olmaktan daha farklı bir anlam taşıyoruz. O anlamın misyonun bize verdiği bir yük sorumluluk var. Onu da ortaya koyabilmemiz lazım”; dedi.

Gençlik merkezleri, Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri ile Engelli Eğitim Merkezi`ndeki tüm çalışmalarda Milli Eğitim Müdürlüğü`nün kendilerine destek verdiğini dile getiren Başkan Külcü, “Bugün itibariyle Gençlik Merkezlerimizde 3 bin 960 öğrencimiz eğitime devam ediyor. Yaz tatilindeki ilavelerle bu sayı 5 bine ulaşıyor. 935 kadın kursiyerimiz eğitimlerine devam ediyor. 2016 yılı Haziran`ında bu sayının 11 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Engelli Eğitim Merkezimizde 165 kardeşimiz eğitim görüyor. Spor etkinliklerimiz ise bin 718 bunlardan faydalanıyor. Öğretmen olarak ise 174 görev yapıyor.”; dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de yaptığı konuşmada öğretmenlerin geleceğin mimarı olduğunu belirterek tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yemeğe katılan öğretmenlere hediye verdi.