Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyede öğrencilerle buluştu

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Çorum Buluşması” ile Çorumlularla bir araya geldikten sonra Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  külliyede öğrencilere hitap etti.

Okula adı verilen Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın kendisinin de hocası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlardan aldığı feyizle bugün bu yolda yürüdüğünü ifade etti.

1 milyon 300 bin İmam Hatipli

İmam Hatip liselerinde okuyan öğrenci sayısının 1 milyon 300 bine ulaştığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi müfredata eğildiklerini ve içeriği doldurmanın gayreti içinde oldukları söyledi.

Artık proje okulların yapılmaya başlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda şu an var olan fiziki imkânların geçmişte olmadığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elhamdülillah, bak şimdi neler var? Böyle kapalı spor salonları yoktu. Bodrum katlarda biz beden eğitimi dersi yapıyorduk. Oralardan geldik. Konferans salonları modern. Maşallah burada yüz derslik var. Benim sınıfımda 70 öğrenciydik, şimdi burada ortalama öğrenci sayısı 25 her halde. Nereden nereye geldik. Şimdi biz de sizden ne istiyoruz? Başarı, başarı, başarı… Hocalarımızdan da eserlerin en güzelini bekliyoruz” dedi.