31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Haziran ayında Çorum’da

22 Nisan 2010 Perşembe

Vali Mustafa Toprak, Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Ahmet Aydoğmuş, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ve TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş`tan oluşan Çorum heyeti Çankaya Köşkü`nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Çorum hakkında Gül`e bilgi veren heyet; sanayi, turizm, üniversite ve demiryolu konuları hakkındaki gelişimleri ve yaşanan sorunları aktardılar. Çorum heyeti ile yakından ilgilenen Gül, heyet tarafından Çorum`a davet edildi. Yıllardır Cumhurbaşkanı gelmeyen Çorum`u ziyaret etmeyi çok istediğini ifade eden Gül, Haziran ayında Çorum`a gelmeyi düşündüğünü belirtti.

Milletvekili Agah Kafkas, görüşmenin ardından telekonferans ile Çorum basınına ziyaret hakkında bilgi verdi. Görüşmenin sıcak bir ortamda geçtiğini ifade eden Kafkas, Cumhurbaşkanının Çorum`un sanayisi, üniversitesi ve turizmi ile yakından ilgilendiğini açıkladı.

Heyet olarak demiryolu talebini ilettiklerini dile getiren Kafkas, “Demiryolunun Çorum için ne kadar gerekli olduğunu anlattık. Sayın Cumhurbaşkanı ise Çorum`un sanayi kenti olduğunu, yük taşımacılığı konusunda da önceliğe sahip olması gerektiğini söyledi. Turizm yerlerinin tanıtımının önemine değinerek, sanayideki gelişmeyi sordu. 600 KOBİ`nin bulunduğu Çorum`u mutlaka ziyaret etmek istediğini kaydetti. Davetimiz üzerine Çorum`a gelmekten memnuniyet duyacağını aktardı. Çorumlularla beraber olmak istediğini ve Haziran ayında bir günlük program kapsamında Çorum`a geleceğini söyledi. Özellikle OSB`yi ziyaret edecek ve orada işadamları ile toplantı yapacak”; şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül`ün Üniversitenin adının Hitit olmasının iyi bir potansiyel kazandırdığını da söylediğini anlatan Kafkas, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığımız görüşmede demiryolu`nun Çorum`a kazandıracaklarından söz ettik. Çorumlu sanayicinin limanlara ulaşması bakımından demiryolunun ne kadar gerekli olduğunu anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız da demiryolunun kısa sürede yapılması konusunda bizimle hemfikir olduğunu söyledi”; diye konuştu.