ÇORUMLULAR HİTİT FUAR VE FESTİVALİ İÇİN GÜN SAYIYOR

20 Haziran 2012 Çarşamba

4-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 32. Hitit Fuar ve Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen festivalde ünlü sanatçıların konserleri yanında yurt içi ve yurt dışından gelecek birçok halk oyunu ekibi en güzel yöresel oyunlarını Çorumlular için oynayacak.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çorumlular için vatandaşların görüşleri de alınarak en güzel festival programını hazırlayan Çorum Belediyesi, festival boyunca hemşehrilerine eğlenceli günler yaşatacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu sene yapılacak olan festivale ünlü sanatçılar Hüseyin Turan, Nev ve Emre Altuğ`un katılarak konser vereceğini bu konserlerin yanında pek çok etkinliğin de gerçekleştirileceğini vurguladı. Gül, özellikle orta yaş üzeri insanlar için nostalji sayılabilecek açık hava sinemasını da Çorumlularla buluşturacaklarını ifade etti. Gül, “Hitit Fuar ve Festivali`nde halkımızın gönlünce eğlenmesini, ailesiyle, çocuklarıyla, yakınlarıyla keyifli anlar yaşamasını istiyoruz. Bu amaçla tüm detayları düşünerek festival programını hazırladık. Kültür Park`ta amfi tiyatroda Dedemin İnsanları ve Fetih 1453 adlı sinema filmlerini açık hava gösterimleriyle izleyenlerin beğenisine sunacağız. Tüm sinema severleri 5 ve 6 Temmuz`da Kültür Park`taki amfi tiyatroda yapacağımız açık hava sinema gösterimine davet ediyoruz”; diye konuştu.

Hitit Fuar ve Festivali kapsamında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da festival programında çocuklar unutulmadı. Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan festival programında 7 Temmuz Cumartesi günü Devlet Tiyatro Salonu`nda Hopçik ile Topçik çocuk oyunlarının yanı sıra Kültür Park`ta kurulacak alanda da Şişme Havuzlar, Oyuncaklar ve Palyaço gösterileri çocukların hizmetinde olacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, festival programıyla her yaştan ve her kesimden insanı dikkate alarak program yaptıklarının altını çizerek “Bu sene de festival programında yavrularımızı ihmal etmedik. Onlar için de çok güzel gösteriler ve tiyatro oyunları hazırladık. Tüm yavrularımızı etkinliklerden istifade etmeye davet ediyorum”; dedi.