Çorumlu kadınların Çanakkale ve Konya gezisi

22 Eylül 2014 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Kültür Gezileri”;devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin pek çok şehrine kadınlara yönelik gezi düzenleyen Çorum Belediyesi, kadınlara Konya ve Çanakkale`yi de gezdirdi.

Uzun bir yolculuğun ardından Çanakkale’ye ulaşan kadınlar,kısa sürede yorgunluklarını atıp şehrin manevi ruhuna teslim oldu. Çanakkale destanının yazıldığı mekanları tek tek gezen kadınlar şehitlerimiz için dua etmeyi de ihmal etmediler. Gelibolu yarımadasını, şehitlerimizin kahramanca mücadele verdiği Arı Burnu, Conkbayırı’nı ve Mehmetçik Kitabelerini görme fırsatı yakalayan hanımlar, bu imkanı kendilerine sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü’ye teşekkür etti.

Çanakkale gezisinin ardından bir başka grup da Konya gezisi için Çorum’dan hareket etti.Tarihi şehir Konya’yı ilk kez görmenin mutluluğunu yaşayan Çorumlu kadınlar, Şelçuklular döneminden kalan tarihi mekanları gezdi. İnce Minareli Medrese, Alaeddin Camisi, Ulu Cami ve Mevlana Celaleddin-i Rumi Müzesini gezen kadınlar Konya’ya hayran kaldı.

Tüm ihtiyaçları Çorum Belediyesi tarafından karşılanan geziden bir hayli memnun kalan kadınlar, “Bizler, buralara gelemezdik. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.” diyerek bu gezilerin devam etmesini istediler.