23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

ÇORUMLU KADINLAR HÜKÜMET KADIN’I İZLEDİ

14 Şubat 2013 Perşembe

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından başlatılan Tiyatro ve Sinema Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Kadınlar, geçtiğimiz hafta vizyona giren “Hükümet Kadın”; adlı sinema filmini izledi.

Her hafta yüzlerce kadını sinema ve tiyatro ile buluşturmaya devam eden Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, bu hafta da kadınlara Hükümet Kadın adlı sinema oyununu izletti. Kadınlar, filmi çok beğendiklerini söyledi.

8 çocuklu ve kocası Midyat belediye başkanı olan okuma yazma bilmeyen bir kadının Belediye Başkanı olmasını ve sonrasında gelişen komik olayları izleyicilere aktaran filmi izleyen Çorumlu kadınlar “Belediye Başkanımız sayın Muzaffer Külcü`ye ve Kadın Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bizleri hatırladılar. Bizlere böyle güzel fırsatlar oluşturdular. Birçoğumuz ilk kez sinema ve tiyatroyla tanıştık”; diye konuştu.

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez de Çorum Belediyesi`nin sosyal projelerinin öneminin altını çizerek sinema ve tiyatro günlerine öncelikli olarak evde yaşlı bakan ve engelli çocuğa sahip bayanların katıldığını kaydetti. Hakyemez, Çorumlu kadınların toplumda hak ettiği yeri alması ve kendilerine olan güvenlerinin farkında olmaları için kadınlara yönelik faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Hakyemez, Tiyatro ve Sinema Günleri`ne katılmak isteyen kadınların mahalle muhtarlıklarına kayıtlarını yaptırabileceklerini de hatırlattı.