ÇORUMLU HANIMLAR ÇORUM’U TANIYOR

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan `Şehrimi Tanıyorum` projesi kapsamında kadınlara Çorum Müzesi ile Velipaşa Konağı gezdirildi.

Yapılan araştırmalar ve gözlemler sonrası Çorum`da yaşayan bayanların Çorum`u yeterince tanımadığı sonucundan yolan çıkan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, belirli bir program dahilinde merkez ve ilçelerdeki tarihi, doğal güzellikler ile görülmesi gereken yerleri Çorumlu bayanlara tanıtmayı hedefleyen Belediye, Çorum`u tanımak isteyen tüm bayanları geziye davet ediyor.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından başlatılan “Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi”ne katılan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu velileri proje sonunda Çorum`u tanıdılar.

Çorum Müzesini gezen bayanlar müzeye hayran kalırken, özellikle Müzenin Etnografya bölümüne yoğun ilgi gösterdiler. Müzede bol bol hatıra fotoğrafı çektiren hanımlar Velipaşa Konağına gelerek burada Kadın Kültür ve Sanat Merkezini gezerek, merkezin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.