Çorumlu güreşçiler Batman’da kardeşlik için güreş tuttu

24 Mayıs 2013 Cuma

Çorum Belediyespor ve Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi güreşçileri Batman`da Gönül Köprüsü Kardeşlik projesi kapsamında kardeşlik için güreştiler. Batman Petrolspor Güreş Kulübü güreşçileri ile kardeşlik müsabakasına çıkan Çorumlu güreşçiler anlamlı bir projeye imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Hamza Yerlikaya`nın Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül`ü arayarak, Batman`da iki ilin kardeşliği için güreş turnuvası yapmak istemesi üzerine, Çorum Belediyespor güreşçileri turnuvaya katıldı.

Çorum Belediyespor Güreş Antrenörü Ruşen Çetin yönetiminde 13 güreşçi ile Batman Petrolspor Güreş Kulübü güreşçileri ile yapılan güreşler dostluk ile tamamlandı.

Gönül Köprüsü Kardeşlik Güreşlerine, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Batman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Çorum Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke, Belediyespor Yöneticisi Tufan Durak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü ve Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın ile protokol üyeleri katıldı.

Batman`da 2 gün süren Gönül Köprüsü Kardeşlik projesi güreşlerinde Batman Petrolspor Güreş Salonunda turnuvanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, açılım sürecine kendilerinin de spor alanında destek vermek amacı ile böylesine bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek “Batman`a gereken desteği şimdiye kadar verdik. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz”; dedi.

Yerlikaya yaptığı konuşmada “Bu bölgelerimizde çocuklarımız artık taş atmayacak. Sporla uğraşacak, ülkemize hayırlı sağlıklı evlatlar olarak yetişecekler. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyespor Kulübü yönetimine sporcularına ve Batman Petrolspor Güreş Kulübü yönetici ve sporcularına bu projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum”; dedi.

Çorum Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke de yaptığı konuşmada Batman`da kendilerinin sevgi gösterileri ile karşılandığını belirterek Çorum ile Batman arasında güreş alanında kardeşlik dostluk bağları oluşturmuş olduk. Bizlere bu imkanı sağlayan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”; dedi.

Teke, Batmanlılara Çorum Leblebisi ikram etmeyi de unutmadı.