33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

ÇORUMLU GAZİLERİ 38 YIL SONRA KIBRIS’TA

9 Kasım 2012 Cuma

Belediyemiz, Çorumlu Kıbrıs gazilerini Kıbrıs`a götürdü. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı`ndan sonra ilk kez Kıbrıs`ı görme imkanı bulan Kıbrıs Gazileri, 38 yıl sonra Barış götürdükleri toraklarda duygulu anlar yaşadılar.

Çorum`dan hareket eden ilk grup Ankara Esenboğa Havaalanı`ndan saat 09.30`da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne geldiler. Buradan Gazi Magosa Tatlısu Beldesine gelen Çorumlu Kıbrıs Gazileri, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan tarafından karşılandı. Kıbrıs Gazileri ilk olarak Tatlısu beldesini gezdiler.

Oldukça duygu dolu anlar yaşayan Çorumlu Kıbrıs Gazilerini karşılayan Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Çorumlu Kıbrıs Gazilerini görmekten ve ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, bu imkanı sağlayan Çorum Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

Tatlısu Beldesi`nde eskiden kilise olan ve daha sonra camiye çevrilen tarihi Tatlısu Cami ile Tatlısu Belediyesi Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Gaziler, Tatlısu Belediyesi`ni de ziyaret ettiler.

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan`a gazilere gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, “Gazilerimiz 38yıl aradan sonra barış getirdikleri toprakları ziyeret etme imkanı buldular. Bu imkanı sağlayan Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ve sizlere çok teşekkür ediyoruz.”; dedi. Çorumlu Kıbrıs Gazileri 12 Kasım Pazartesi günü de 16.25 uçağı ile Türkiye`ye dönecek.