‘Çorumlu, eserlerinizi ve şehirdeki değişimi görüyor’

20 Ekim 2017 Cuma

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, “Çorumlu yeni eserlerle birlikte şehirdeki değişim ve dönüşümü görüyor” dedi.

“Çorum’a çok sayıda eser kazandıran  Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye ne kadar teşekkür etsek az” diyen Yılmaz Kaya, Birlik faaliyetlerinde de en büyük desteği Çorum Belediyesi’nden gördüklerini söyledi.

Başkan Külcü’nün ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri çalışmalardan da bahseden Kaya, üyelerinden aldıkları güçle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni daha ileri taşıma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Süt üretimi ve kurmayı planladıkları Silaj Paketleme Tesisi hususunda da açıklamalar yapan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘DAİMA YANIMIZDA OLDUNUZ’

“4 ay önce göreve geldik. İskilip Yolu üzerindeki Birlik binamızı, Çorum’a yeni bir eser kazandırmayı hedefleyen Belediye Başkanımız’ın isteği üzerine şu anki yerimize taşınma kararı aldık. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınındaki eski Çorum Yem Fabrikası’nda kiraladığımız yeni yerimize taşınma işlemleri sırasında ve Süt Toplama Merkezimiz’in yapımında desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız’a müteşekkiriz. Gerek milletvekilliği , gerekse Belediye Başkanlığı döneminde her zaman sivil toplum kuruluşlarının yanında olan sayın Muzaffer Külcü’nün Çorum’a büyük hizmetleri oldu. Çorumlu yeni eserlerle birlikte şehirdeki değişim ve dönüşümü görüyor. Başkanımız’a ve ekibine başarılarının daim olmasını diliyoruz.

‘SİLAJ PAKETLEME TESİSİ KURACAĞIZ’

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak üyelerimize daha iyi hizmet verme bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz. Aile işletmelerimize ve tüm üreticilerimizin kaba yem ihtiyacını çözmek amacıyla, Başkanımız’ın da desteğiyle bu yıl içinde Silaj Paketleme Tesisi kurmayı planlıyoruz. Yılda 10 bin ton kapasiteli tesisimizle ilgili projemizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne sunduk. Sözleşmeli mısır ekimiyle birlikte hayata geçecek bu proje sayesinde üyelerimiz kaba yem ihtiyacını daha düşük bedellerle karşılayacağından süt üretimi maliyeti de düşecek.

3 bin 200 üyesi bulunan Birliğimiz yaz döneminde 150, kış döneminde ise günlük 60 ton süt topluyor. Toplanan sütü ulusal bir marka ile yerli firmalara satıyoruz. Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın süt tozu alımı yaparak sektörü desteklemesi de üreticileri rahatlattı. Bu desteğin yeni dönemde de sürmesini bekliyoruz.

117 köyde süt tankı bulunan Birliğimiz’in Alaca, Bayat, Mecitözü, İskilip, Osmancık, Laçin-Dodurga ve Sungurlu ilçelerinde de şubeleri var. 2016 yılında 90 bin adet büyükbaş hayvanın küpelenerek kayıt altına alınmasını sağlayan Birliğimiz, geçen yıl üreticilerini 9 milyon 400 bin liralık devlet desteğinden yararlandırdı.

Ziyaret vesilesiyle Muhtarlar Günü’nü ve Çorum’un dünyaya açılan penceresi TV19’un birinci yaşını da kutluyorum.”