ÇORUMLU BAYANLAR ÇORUM’U TANIMAYA DEVAM EDİYOR

29 Mayıs 2012 Salı

Çorum Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan `Şehrimi Tanıyorum` projesi kapsamında kadınlara Oğuzlar, Osmancık ve Kargı ilçelerinin turistik ve tarihi mekanları gezdirildi.

Çorumlu bayanlara Çorum`u tanıtmak için başlatılan projede daha önce kent merkezi, Boğazkale, Alacahöyük`ü gezen Çorumlu kadınlar bu kez de Oğuzlar, Osmancık ve Kargı`ya gezdiler.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan `Şehrimi Tanıyorum` projesi kapsamında geziye katılan hanımlar Obruk gezisinden memnun ayrıldılar.

Obruk Barajına hayran kalan hanımlar, hoş manzara karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler.

Obruk gezisinin ardından Osmancık ilçesine giden hanımlar, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı`nın misafiri oldular.

İlk olarak Irmak kenarında semaver keyfi yapan hanımlar Koyunbaba Köprüsü manzaralı hatıra fotoğraf çekindiler.

Koyunbaba Köprüsü, İmaret Cami, Akşemsettin Cami, Kandiber Kalesi, Koyunbaba Türbesini gezdiler. Başkan Bekir Yazıcı`nın Irmak kenarında Osmancık`a özgü yemeklerin ikram edildiği davete katılan hanımlar daha sonra Kargı`ya hareket ettiler.

Çorum Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından organize edilen `Şehrimi Tanıyorum` projesi kapsamında kadınlara Oğuzlar, Osmancık ve Kargı ilçelerinin turistik ve tarihi mekanları gezildikten sonra Kargı`ya geçilerek Kargı Bezi atölyeleri gezildi.

Hacıhamza ve Kargı`da kargı bezinin yapılışını inceleyen hanımlar, kargı bezine hayran kaldılar.