Çorum'da güreş heyecanı yaşandı

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Belediyemizin organize ettiği Çorum Yağlı Güreşleri muhteşem bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Hafta sonu Nazmi Avluca Spor Tesislerinde yapılan güreşlere Çorumlular yoğun ilgi gösterdi.
Geleneksel Yağlı Güreşlerine, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yanı sıra, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, dünyaca ünlü güreşçiler Tevfik Kış ve Nazmi Avluca ve çok sayıda güreş sever katıldı.
Bu yıl 5.’si düzenlenen yağlı güreşlerde er meydanına çıkan pehlivanlara ve Çorumlulara hitap eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye olarak sporu ve güreşi önemsediklerine dikkat çekerek, “Güreş, Çorum olarak bizim başarılı ve iddialı olduğumuz bir spor dalı. Örnekleri dün de, bugün de ortada. Güreşe ve spora yatırımımız, desteğimiz devam edecek. İşin görsel boyutunu da ihmal etmiyoruz. Bu sene 5.’sini yaptığımız Yağlı Güreşleri’miz de böyle. Her sene daha da zenginleşiyor. Zenginleşmeye, güzelleşmeye de devam edecek.” dedi.
Başkan, “Çorum Belediyesi olarak yiğidin harman olduğu bu topraklarda yeni pehlivanlar çıkması için yatırımlar yapmaya devam ediyoruz”; şeklinde konuştu.

Külcü: Belediyeyi sporcu fabrikası yapacağız

9 Branşta 2.000 lisanslı sporcu ile Belediyeyi bir sporcu fabrikası haline getirmeyi planladıklarını söyleyen Külcü, “Belediyespor`u adeta yavrularımızın sıcak yuvası haline getireceğiz. Çünkü sporla meşgul olan bir genç, her alanda daha kaliteli bir yaşama sahip oluyor. Bunları yapmak zorundayız. Anayasal bir görev aynı zamanda. Bununla ilgili daha ileri adımları da atacağız inşallah. Bu uzun soluklu bir yürüyüş. Bu yürüyüşü yapacak ilgimiz, bilgimiz, cesaretimiz, gücümüz ve sabrımız var, inancımız da var” dedi.
Sporun aynı zamanda başarı yakalandığında iyi de bir tanıtım aracı olduğuna dikkat çeken Külcü, “Bir Çin atasözü vardır. “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tarlaya tohum at, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan bir ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.” dedi.
“Biz de geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını noktalayan Külcü, pehlivanlara başarılar diledi.

Uslu: Spor gençleri korur

Güreş müsabakalarında pehlivanları yalnız bırakmayan AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ise güreşin hem bir ata sporu olduğuna hem de diğer sporlar gibi gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğuna dikkat çekti. Ak Parti iktidarı olarak spora ve sporcuya yapılan yatırımları anlatan Uslu, Çorum’a yapılacak Gençlik Merkezi’nin ihalesinin yapıldığına, ilçelerde yapılacak Gençlik Merkezi ihalelerinin de devam ettiğine vurgu yaptı.
Recep Kara başpehlivan oldu
Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yağlı güreşlerde bu yıl da en çok ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Son derece çekişmeli geçen müsabakalar sonunda rakibi Serhat Gökmen`i yenen Recep Kara başpehlivan oldu.
Güreşlerde dereceye girenlere ödülleri AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dünyaca ünlü güreşçiler Tevfik Kış ve Nazmi Avluca tarafından verildi.

2014 ÇORUM BELEDİYESİ YAĞLI GÜREŞ MÜSABAKA SONUÇLARI

BAŞ