ÇORUM YEŞİLE BÜRÜNÜYOR

16 Nisan 2012 Pazartesi

Park, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına hızlı başlayan Çorum Belediyesi Park Bahçeler Birimi ağaçlandırma çalışması, park ve yeşil alanlar oluşturuyor, şehri çiçeklerle süslüyor.

2012 yılı için 20 bin ağaç, 20 semt parkı, Cumartesi Pazarı yanı Parkı, Pir Baba, Şehitler Tepesi Parkı ile Kültür Park yenileme ve yapım çalışmalarına başlayan Çorum Belediyesi, bu projelerde son aşamaya geldi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün talimatı ile Çorum`a gelişmiş ağaçlar diken Park Bahçeler Birimi, 2012 yılı programı çerçevesinde Gazi ve İnönü caddeleri başta olmak üzere 20 bin ağaç dikecek. Çınar yapraklı akça ağaç, kırmızı yapraklı çınar, karaçam, fıstık çamı, sedir, kotolpa, ıhlamur, top akasya, süs kirazı, süs eriği ve süs elmasından oluşan ağaçlar kentin değişik bölgelerine dikiliyor.

Gazi ve İnönü Caddesi üzerine dikilecek olan 725 yetişmiş ağacın dikiminin yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü daha yeşil bir Çorum için çaba harcadıklarını, göreve geldiklerinden beri 44 bin yetişmiş ağaç diktiklerini, geçen yıl da 501 bin mevsimlik çiçek ile 320 bin lale soğanını toprakla buluşturduklarını kaydetti.

Gazi ve İnönü caddelerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un ana caddeleri olan Gazi ve İnönü caddelerinin Çorum`un vitrini olacağını söyledi. Külcü, “;Çınar yapraklı ova akça ağaç diktik. Orta refüjler düzenlenecek ve caddeye bakan parklar yenilendikten sonra caddeler yeni görüntüsü ile kentin vitrini olacak”; dedi.