Çorum’un kavşakları akıllanıyor

5 Kasım 2013 Salı

Belediyemiz, il belediyeleri arasında bir ilke daha imza attı. Akıllı kavşak uygulamasını başlatan ilk il belediyesi olan Çorum Belediyesi, 6 kavşakta uygulayacağı akıllı kavşak sistemiyle kavşaklarda araçların bekleme süresini minimuma indirecek.

Çorum Belediyesi ve Telekom arasında, akıllı kavşak uygulaması protokolü imza töreninde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türk Telekom Samsun Bölge Müdürü Ünal Sade, Telekom İl Müdürü Abdulkadir Alpergün, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve ISSD Bilişim firmasının yetkilileri hazır bulundu.

İmza töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılan çalışmanın belediyeye ait bir kazanım içermediğini, maliyetini Çorum Belediyesi’nin karşıladığı bu çalışmanın kazanımının Çorum’a ve Çorum halkına olacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni tartışmaya başladığı bir sistemi hayata geçirerek, Çorumlu’nun hizmetine sunduklarını aktaran Başkan Külcü, “Biz Türkiye’de bu sistemi başlatan ilk il belediyesi olmamıza karşın, İstanbul Belediyesi’nin yeni düşünmeye başlaması ulusal gündeme daha çok konu olabiliyor. Bu da Çorum ölçeğindeki illerin başarılarının kamuoyuna yansıması konusunda yaşadığı bir kadersizlik olsa gerek” dedi.

Yapılan uygulama ile Çorumlular’ın zaman açısından ve yakıt tüketimi açısından önemli kazanımları olacağının altını çizen Başkan Külcü, hava kirliliğinin de önlenmesi adına katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

İlk etapta 6 kavşakta (Telekom, Tedaş, Anitta, Emniyet, Vilayet, Anıt ) kullanılacak olan sistem sayesinde, kameralar yolun yoğunluğunu tespit ederek, yeşil ışık zamanlamasını otomatik olarak değiştirip, ayarlama yaparak araç akışını hızlandıracak.