31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

Çorum'un ilk ''Kent Meydanı''nı yapıyoruz

4 Haziran 2015 Perşembe

Çorum Kent Meydanı Projesi için ilk kazma vuruldu. Eski Tekel binasının yıkımını törenle başlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Uzun ve titiz bir çalışmanın sonucunda, Çorum’a vaat ettiğimiz 3 kent meydanından ilkini başlatıyoruz. İnşallah 2017’nin yaz mevsiminde bu meydanda çay içiyor olacağız.” dedi.

Düzenlenen yıkım törenine AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Dr. Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Milletvekili Adayı İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Müftü Mehmet Aşık, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Alper Zahir, Ahmet Yabacı ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü açılış konuşmasında, kurumlar arası işbirliğinin güç birliği olarak hizmet ve yatırımların önüne açar hale geldiğine işaret ederek, tekel binasının devrinin tamamlanmasından sonra Sağlık Müdürlüğü’nün de devir işlerinin halledilmeye başlandığını duyurdu.

Mevcut alanın altına iki katlı yer altı otoparkı inşa edeceklerini söyleyen Külcü, 2016 sonunda otoparkın biteceğini, Özel İdare binasının da devrinden sonra devam edecek çalışmalarla, 2017 yazında meydanın Çorumluların hizmetinde olacağını müjdeledi.

Emeği geçenlere özel teşekkür

Belediye Başkanı Külcü, söz konusu çalışmada emeği geçen herkesi tek tek sayarak teşekkür ederken, geçirdiği ameliyat sonrasında görevine geçtiğimiz gün dönen İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’ya da teşekkür ederek, mikrofona davet etti.

Halil İbrahim Kaya’nın hayırlı olsun dileklerinin ardından söz alan Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Salim Uslu da kurumların birlikte hareket ederek ortak bir sinerjiyle hizmet üretmesinin önemine değindi. milletvekilleri Bağcı ve Uslu da emeği geçenlere teşekkür ederek, kent meydanının hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından iş makinesi, Milletvekili Cahit Bağcı’nın işaret vermesiyle yıkım çalışmalarına başladı.