30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

Çorum’un çehresi değişiyor

30 Temmuz 2021 Cuma

Belediyemiz, tamamlandığında şehrin çehresini değiştirecek Dikiciler Arastası Restorasyonu ve Cephe Sağlıklaştırması projesinde işyerlerinin restorasyonu başladı.

Bir yandan koronavirüs salgını ile mücadele çalışmalarına devam eden Çorum Belediyesi, bir yandan da proje çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Tamamlandığında Çorum’un en gözde yerlerinden biri olacak olan Saat kulesi çevresini bambaşka bir görünüme kavuşturacak olan Dikiciler Arastası Restorasyonu ve Cephe Sağlıklaştırması Projesi’nde çalışmalar başladı. Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, seçim vaatlerinden biri olan Saat Kulesi çevresinin tarihi görünüme kavuşturulması için ilk çekicin vurulduğunu kaydetti. Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerini koruma noktasında büyük bir hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aşgın, “Şehrimizin çehresini değiştirecek ve turizmini de canlandıracak olan Kültür Yolu projemizi gerçekleştirmek adına önemli adımlar atıyoruz. Kültür Yolu projesinin bir uzantısı olarak Saat Kulesine bakan dükkânları 100 yıl önceki görünümüne kavuşturmak için cephe iyileştirmesi projemiz başladı. Tarihi ve kültürel alanlarda yapılan çalışmaların şehrin kültürüne ve tarihi dokusuna önemli katkılar sunacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın çok önem verdiği proje 14 iş yerinin cephe sağlıklaştırılması sırayla yapılmasının ardından sonra yılsonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Foto Galeri

Çorum’un çehresi değişiyor Çorum’un çehresi değişiyor Çorum’un çehresi değişiyor Çorum’un çehresi değişiyor Çorum’un çehresi değişiyor