Çorum Türkiye’ye örnek bir belediye

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Belediyemiz tarafından tertip edilen mahalle iftarları ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum`a yapılan yatırımların açılış ve temel atma törenleri için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Çorum`a gelen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum`un Türkiye`ye örnek bir belediye olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum Belediyesi`ni her zaman örnek gösterdiklerini, Başkan Külcü`nün de çok başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Çorum Belediyesi tarafından başarıyla gerçekleştirilen projeler için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü tebrik eden Veysel Eroğlu, “Yapılan çalışmalarla birlikte Çorum`un acil bir su ihtiyacı yok. Bizim isteğimiz 2060 yılına kadar su sıkıntısının olmamasıdır”; dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum Belediyesi`nin başarılı çalışmalarının kendilerini memnun ettiğini dile getirerek “Sayın Başkan, başarılarınızdan dolayı size ne kadar fidan istiyorsanız vereceğiz”; dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi`nin bütçesinin iyileştirmesinin başarının göstergesi olduğunu belirtti. Mehmet Şimşek, “Başkanımızın şehir düzenine verdiği önem ve buna bağlı olarak park alanları yapması çok önemlidir. Çorum, yeni yapılacak olan meydanıyla birlikte ayrı bir güzelliğe kavuşacak. Çorum`a yakışır bir meydan olması için gerekeni yapacağız”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de bakanların ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getirerek Çorum Belediyesi`nin mali yapısı, su ve yeşil alan çalışmaları ile ilgili kısa bir brifing verdi. Külcü, “Yaptığımız çalışmalarla birlikte şu anda barajlarımızda 27.7 milyon metreküp suyumuz var. Çorum`a 2 yılı aşkın süre yetecek suya sahibiz. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarımızı üst seviyelere çıkardık ve çalışmalarımız devam ediyor.”; dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Veysel Eroğlu ve Mehmet Şimşek`e işlemeli cam vazo hediye etti.