Çorum, temizlikte iddialı

1 Ekim 2013 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin temizlik konusunda en iddialı şehirler arasında olduğunu söyledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü`nde personelle birlikte yemek yiyen Başkan Külcü, burada işçilere hitaben yaptığı konuşmada “Çorum`un temiz bir kent olması işçilerimizin eseridir. Elinize, yüreğinize sağlık. Çorum Belediyesi, temizlikte hep iddialı bir kent olmuştur. Belediye olarak yaptırdığımız bir önceki ankette Park Bahçeler Müdürlüğü birkaç puan önde çıkmıştı. En son yaptırdığımız anketin verilerine göre Temizlik İşleri Müdürlüğü yüzde 90`la Çorum Belediyesi`nin en başarılı müdürlüğü olarak tespit edilmiştir. Onun için sizleri bir kez daha tebrik ediyorum”; dedi.

Yer altı çöp konteynır sisteminin Anadolu`da ilk defa Çorum`da uygulandığını dile getiren Başkan Külcü, yer altı çöp konteynır sisteminin civar iller tarafından da incelenerek örnek alındığını belirtti.

2009 yılında 15 bin çöp bidonunun kapıların önünde, sokaklarda ve caddelerde kullanıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bağ evleri ve sanayi sitesi dışında şuan bu bidonların tamamını kaldırdık ve yerlerine konteynır koyduk. Çorum yaşanılır bir kent haline geldi”; dedi.