33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

ÇORUM TANITIM GÜNLERİNDE ÇOK BÜYÜK HEYECAN DUYDUM

19 Kasım 2012 Pazartesi

Çorum`da olduğundan daha fazla Ankara`da Çorumlu olduğunu anlatan Başkan Külcü, “Çorum ilimiz 536 bin nüfusa sahip olan bir kent. 454 Bin Ankaralının nüfus cüzdanında Çorum yazıyor. Onların çocuklarında ise Ankara yazıyor. Çorum`da olduğundan daha fazla Ankara`da Çorumlu var. Ankara`da bu zamana kadar böyle bir program yapmadık. İlk defa böyle bir program tertip ettik. Çorumla ilgili kurulmuş olan derneklerimizin bir federasyonu var, onlar bu işin yükünü taşıdılar. Biz belediye ve valilik olarak destek vermeye çalıştık. Bugün başlayan bir tanıtım gününü gerçekleştirmiş olduk. Bu etkinlikte çok büyük heyecan duydum. Bizim her zaman yakındığımız bir konu vardır.

Çorum`da hemşehrilik kültürü zayıf deriz. Karadenizli gibi bir hemşehricilik yoktur. Bunu geliştirmeliyiz derdik. Bunu Çorum Tanıtım Günleri`nde Ankara`daki Çorumlu hemşehrilimizinde bu özlem içinde olduğunu hissettik. Çorum Tanıtım Günleri ile gönüldün gönüle bir köprü kuruyoruz. Ankara`ya gelmiş, Çorum`la ilişkileri zayıflamış, gelip gitmeyen, Çorum`da ne oluyor, ne bitiyor takip etmeyen hemşehrilerimiz var burada. Çorum`u adeta onların ayağına getirmiş olduk. Tarihiyle, turizmiyle, el ürünleriyle, geleneksel yemekleri ile, belediyelerimizin ve kaymakamlıklarımızın yapmış oldukları çalışmalarla bir sergi oluşturduk”; diye konuştu.