Çorum, sosyal belediyecilikte Suluova'ya örnek oldu

8 Eylül 2014 Pazartesi

Amasya Suluova İlçesi Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Belediye Meclis Üyeleri, Çorum Belediyesi’nin sosyal ve kültürel hizmetlerini yerinde inceledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı ziyaret ederek, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde kadınlara ve gençlere yönelik faaliyetler hakkında bilgi alan Başkan Fatih Üçok, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi faaliyetlerini yerinde gördü.

Üçok ve beraberindeki heyete çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdüresi Nuran Hakyemez yeni dönem diğer mahalle kültür merkezlerimizde de benzer çalışmaları yaparak şehrin tamamına hizmet sunacaklarını söyledi.

Üçok ve beraberindeki heyet daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi, İkbal kent Mahalle Kültür Merkezi, Buharaevler Kapalı Semt Pazarı ve yapımı devam eden Buhara Kültür Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Çorum Belediyesi’nin tüm bölge belediyeler için model olabilecek çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaları Suluova Belediyesi olarak örnek almak istediklerini belirten Üçok, “Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ve ekibini kutladığını ifade etti.”

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise yaptı konuşmada, belediyecilik anlamında büyük bir değişime imza atıyoruz. Çorum yaşadığı beş altın yıldan sonra vites düşürmeden, ikinci altın dönemi adım adım gerçekleştireceğiz. Değişimin en fazla hissedildiği alanlardan birisi sosyal belediyecilik alanıdır. Bu alandaki başarımız ulusal çapta tescillenerek ödüle layık görülmüştür. Sağladığımız deneyimi bütün belediyelerimizle paylaşmaktan Çorum adına gurur duyuyoruz. Bu anlamda verebileceğimiz her türlü katkıyı bundan önce verdiğimiz gibi bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Yenilikleri ve başarılı uygulamaları takip ederek bizzat yerinde inceleyen Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok’u tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.