31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

ÇORUM, SOSYAL BELEDİYECİLİKTE DEVRİM YAŞIYOR

13 Eylül 2012 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin artık yalnızca altyapı hizmeti yapan bir belediye olmaktan çıkarak sosyal belediyecilik alanında öncü belediyeler arasında yer aldığını söyledi.

Çorum Belediyesi tarafından başlatılan Evde Bakım Hizmetleri Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, ilk etapta yaşlı bakım hizmeti alması gereken 35 ev tespit ettiklerini belirterek “Bu yaşlılarımızı, gıda paketi dağıtan arkadaşlarımızın önerileri ile, muhtarlarımızın önerileri ile tespit ettik. 65 yaşını aşmış, evinde yalnız ya da eşi ile birlikte yaşayan, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza bu hizmeti götürüyoruz.”; dedi.

Külcü ayrıca, her hangi bir sayı sınırlaması getirmediklerini, şartları tutan herkese bu hizmeti götüreceklerini vurguladı. Külcü, Çorum`daki evde bakım hizmetine ihtiyacı olan bütün evlere ulaşmalarının mümkün olmadığını belirterek, “Çevrenizde bu hizmete ihtiyaç duyan yaşlılar varsa bize bildirin` çağrısında bulundu.

Son 3,5 yıllık dönemde yaptıkları hizmetlerle Çorum Belediyesi`nin yalnızca alt yapı yapan bir belediye olmadığını, sosyal belediyeciliğin de hayata geçtiğini ispatladıklarını ifade eden Külcü, “Bizden önce ayda 166 gıda paketi dağıtılıyordu. Biz artık ayda bin 500 paket gıda paketi dağıtıyoruz. Aynı şekilde önceden 12 bin 500 TL asker aylığı dağıtılıyordu. Bu ay toplam 225 bin TL dağıttık. Bu da bin 50 kişiye asker aylığı dağıtıldığı anlamına geliyor.”; şeklinde konuştu.

Çorum Belediyesi, bakıma muhtaç 35 yaşlı aileye evde bakım hizmeti götürmeye başladı. Yaklaşık 4 ay üzerinde çalıştıktan sonra başlatılan hizmette belediye personeli, 35 ailenin belli periyotlarla evine giderek temizlikten evin bakım-onarım ve tadilatına kadar bir çok hizmetini görüyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü ile birlikte dün evde bakım hizmeti alan bazı aileleri ziyaret etti.

Muzaffer Külcü evde bakım hizmetleri kapsamında Satı-Celal Özçiftçi ailesini ziyaret etti.

78 yaşındaki Celal Özçiftçi, hizmetten son derece memnun olduklarını belirterek “Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah sizden razı olsun. Belediye görevlileri ilk geldiğinde havalara uçacak kadar sevindik”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü daha sonra Albayrak 2. Sokak`taki evinde yalnız yaşayan 68 yaşındaki Yücel Alıcı`yı ziyaret etti.

Yücel Alıcı yaklaşık 5 yıldır yalnız yaşadığını söyleyince Başkan Külcü, “Başbakanımız bize `kimsesizlerin kimi olacaksınız` dedi. Biz de geldik. Artık biz varız. Artık evinizin işlerini bizim arkadaşlarımız yapacak”; dedi. Yücel Alıcı, hizmetten son derece memnun olduğunu belirterek belediyeye teşekkür etti. Başkan Külcü, ziyaretlerde yakından ilgilendiği yaşlılara çeşitli hediyeler de verdi.